City strikt talentvolle vleugelverdediger Hamdi Akujobi

Geschreven door Redactie
City strikt talentvolle vleugelverdediger Hamdi Akujobi Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

De eerste verdedigende versterking van Almere City FC in voorbereiding op seizoen 2022/23 is een feit. Rechtsback Hamdi Akujobi komt transfervrij over van SC Heerenveen en tekent in Almere een contract tot medio 2024 met een optie voor nog één seizoen.

Akujobi zit in de jeugd van Feyenoord en Spartaan’20, voor hij in 2018 neerstrijkt in de opleiding van SC Heerenveen. De nu 22-jarige vleugelverdediger tekent in 2019 zijn eerste profcontract bij de Friese club en speelt in totaal zestien officiële wedstrijden in het blauw-wit: veertien keer in de Eredivisie en ook nog tweemaal in het KNVB bekertoernooi.

In Heerenveen geldt Akujobi als vaste vervanger van eerst Sherel Floranus en daarna Milan van Ewijk, twee backs die al debuteerden bij Jong Oranje. Zelf heeft de Rotterdammer, naast voetbal, een grote interesse in mediavormgeving. Hij is naast zijn carrière dan ook blijven studeren en rondde onlangs zijn opleiding in dit vakgebied met succes af.

Akujobi: ,,Almere City FC staat er goed op in de voetballerij. De club staat bekend om de goede faciliteiten en de uitgesproken ambitie. Ik heb het gevoel dat dit de juiste plek is om de volgende stap in mijn loopbaan te maken.”

Hansma: ,,Met Hamdi halen we een jonge talentvolle verdediger met snelheid en duelkracht in huis en daarnaast is hij een echte team player. Wij zien in Hamdi een speler waar ontwikkelingspotentieel in zit en gaan samen aan de slag om dat eruit te halen. Wij zijn blij dat Hamdi voor ons heeft gekozen en met zijn komst hebben we verdedigend meer mogelijkheden.”

Onze Ambassadeurs