Eredivisie lonkt voor talenten Almere City FC

Geschreven door Redactie

Het A1 elftal van Almere City FC (-19 jaar) kan komende zaterdag geschiedenis schrijven door naar de eredivisie te promoveren.

Volgens trainer René Koster zou dit een zeer bijzondere prestatie zijn, omdat zijn ploeg in de competitie zit bij allemaal grote clubs die met veel grotere budgetten werken.

De Almeerse talenten moeten om te promoveren bij de eerste 6 ploegen van de eerste divisie eindigen. Op dit moment staat Almere City FC op de 6e plaats van de ranglijst, maar concurrent Excelsior volgt op 2 punten. De Almeerders gaan zaterdag tijdens de laatste speelronde op bezoek bij FC Utrecht, terwijl Excelsior koploper FC Twente ontvangt. Zowel FC Utrecht als FC Twente kunnen nog kampioen worden.

Trainer en hoofd-jeugdopleiding René Koster kan tegen FC Utrecht A1 geen beroep doen op zijn sterspeler Joshua Zimmerman. De aanvaller is geschorst. Ook ontbreekt zijn vaste doelman Stijn Keller, die geblesseerd is. René Koster wil met een eventuele promotie de kroon op zijn werk zetten bij Almere City FC. Na dit seizoen vertrekt de Almeerder bij de club.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.