Van Sprang doet met dubbel gevoel mee aan World Rowing Cup

Geschreven door Redactie

Roeier Niki van Sprang uit Almere doet dit weekend in Rotterdam met een dubbel gevoel mee aan de World Rowing Cup. Van Sprang wil zich eigenlijk focussen op het WK in augustus omdat daar een ticket voor de Olympische Spelen kan worden gehaald.


Van Sprang zegt dat het WK dus belangrijker is, maar dat hij zich in Rotterdam absoluut niet gaat inhouden. "Het is eigen land, voor het eerst in zes jaar is er weer zo'n toernooi in Nederland. Dat is leuk. We gaan gewoon racen. We gaan bekijken of we in de voorbereiding wat gas terugnemen, maar in de race gaan we honderd procent." De Almeerder komt in de dubbel twee in actie samen met Amos Keijser.

In eigen land kan de Almeerder vanaf vrijdag een sterk deelnemersveld verwachten. In totaal doen er 700 roeiers mee in verschillende klasses. Er komen sporters uit 42 landen naar Rotterdam.

Onze Ambassadeurs