City FC stijgt naar 6e plek na derde zege op rij

Almere City FC heeft maandagavond haar derde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van interim trainer Ole Tobiasen met 3-0 te sterk voor laagvlieger Helmond Sport.

Bij rust leidde Almere City FC nog met 1-0 dankzij een goal van Ilias Alhaft in de 35e minuut. De aanvaller, die in de winterstop overkwam van Sparta, werkte een voorzet van linksback Seck knap 'achter zijn standbeen' binnen. Het was alweer zijn 4e treffer in Almeerse dienst.

In de tweede helft kwam de thuisploeg na iets meer dan een uur spelen op een 2-0 voorsprong via invaller Hoefdraad. Hij kon de bal hard en laag binnenwerken, toen een voorzet van Alhaft bleef hangen in de zestien. Vlak voor tijd mocht captain Damon Mirani ook nog de 3-0 binnenkoppen na een vrije trap van Youri Loen.

Door de nieuwe overwinning stijgen de Almeerders naar de 6e plek van de ranglijst. Bovendien gaan de Almeerders gedeeld aan kop in de 4e en laatste periode met negen punten uit drie gespeelde wedstrijden. Komende vrijdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Jong Utrecht.