IT-Lympics 2019

Geschreven door Nicole Brandenburg

De IT-Lympics begonnen vorig jaar. Het werd een groot succes, dus komt het dit jaar terug! Van 8 tot en met 12 april kan je meedoen met de IT-Lympics 2019!


Het wordt georganiseerd door het Almeers bedrijfsleven en Windesheim Flevoland. Het is een sportevenement voor de eerstejaars van HBO-ICT en AD Sofware Development van Windesheim. 


In teams van 5 personen zullen zij onderling verschillende wedstrijden houden. Denk zijn ICT-gerelateerde opdrachten. De opening wordt gehouden in Kinepolis.Ook worden er mini-rebootcamps gegeven door een professionele trainer.

Wat voor opdrachten moeten zij uitvoeren? Denk hierbij aan het bouwen en installeren van een computer. Of het componeren van een anthem, opzetten van een voice-over-IP bedrijfsnetwerk én er is een mysterieuze opdracht bij. Dit heeft te maken met het gebied van een digitale recherche. 

Deze 'sporten' worden ondersteund door Almeerse bedrijven. De samenwerking tussen allerlei partijen staan centraal. Studenten komen op deze manier in contact met veel IT-bedrijven.


Onze krant nog niet ontvangen?