Hockeyers na maanden weer in actie

Geschreven door Redactie

De eerste mannenploeg van hoofdklasser Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag na maanden eindelijk weer een oefenwedstrijd gespeeld.

Op sportpark Klein Brandt was Klein Zwitserland uit Den Haag met 1-2 te sterk voor de formatie van het trainersduo Arjan Jolie/ Bart van der Wolf.

De Almeerders werken toe naar de hervatting van de hoofdklasse op zondag 31 januari, die mogelijk is omdat hockey een topsportstatus heeft gekregen. Almere is de hekkensluiter met 0 punten uit 7 wedstrijden. De ploeg speelt op 31 januari direct een degradatie-kraker tegen Tilburg, dat één-na-laatste staat met 1 punt uit 6 wedstrijden. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks uit de hoofdklasse. 

Tijdens de oefenwedstrijd kwam de Almeerse Hockey Club in het eerste kwart op voorsprong via de Canadees Gabriel Ho García. In de tweede helft trok Klein Zwitserland via goals van Versteeg en oud Almere speler Daniel de Haan de wedstrijd alsnog naar zich toe. 

Bij de Almeerse Hockey Club speelden oud gedienden Justin Klop en Robin Herweijer mee tegen KZ. Deze spelers, die afgelopen zomer afscheid namen bij het eerste, zullen tijdens het restant van de competitie mogelijk hun rentree gaan maken voor het vlaggenschip van de club.

Onze krant nog niet ontvangen?