Bouwupdate: Donderdag eerste paal de grond in

Geschreven door Redactie

Graafmachines, heftrucks en sloophamers. Het afbreken van de oude E/F-tribune kan afgelopen week haast niet aan je zijn ontgaan. Slechts een langgerekte strook zand doet momenteel nog herinneren aan de plek waar de oude tribune stond. Inmiddels is week 2 van de verbouwing ingegaan. Het Yanmar Stadion krijgt in de komende maanden een totaal ander uiterlijk. Een update over de bouwwerkzaamheden.

,,Het afbreken van de oude tribune is goed verlopen. We zijn momenteel bezig met puin ruimen, het verwijderen van stukken beton en het weghalen van bepaalde bekabeling”, vertelt uitvoerder Christian van Diepen. ,,De komende dagen gaan we verder met het afgraven van de grond en dinsdag arriveren ook de stalen buispalen voor onder de reeds bestaande VIP-tribune.”

Een bijzonder moment volgt aanstaande donderdag. Dan gaan de eerste betonpalen van de nieuw te verrijzen hoofdtribune de grond in en kunnen we letterlijk zeggen: ‘Lets build this City!’ Hoe de planning voor de komende weken eruitziet, vragen we aan uitvoerder Van Dieperen.

,,De komende tijd zijn we vooral veel met het grondwerk bezig. Over een week of drie volgt dan de stort van het beton voor de verlengde VIP-tribune, gevolgd door de fundering van de lange zijde. Dat is voor de supporters wellicht een symbolisch moment.”

In week 41, die begint op maandag 7 oktober, is het de bedoeling dat er wordt gestart met het staalwerk. Vanaf dat moment wordt het ook visueel, dat op de lange zijde een nieuwe tribune verrijst.

Onze krant nog niet ontvangen?