From Guiliano With Love: Jong speelt SteDoCo weg

Geschreven door Redactie

Jong Almere City FC heeft na drie niet gewonnen wedstrijden op rij eindelijk weer eens een driepunter uit het vuur gesleept. SteDoCo werd in het Yanmar Stadion overtuigend met 5-1 verslagen, dankzij goals van Meghon Valpoort, Mitchel Bergkamp en een hattrick van Guiliano With.

De eerste helft is niet bepaald flitsend, maar wel zeer effectief van Almeerse zijde. Afgezien van een paar ongevaarlijke afstandsschoten leveren de Hoornaarders weinig gevaar af voor het doel van Stijn Keller, terwijl aan de andere kant wel meermaals het net gevonden wordt. Dat gebeurt wel pas in de laatste twintig minuten voor rust.

Na een klein half uur is Guiliano With de gevierde man, als hij een wippertje van Meghon Valpoort verlengt en binnentikt. Nog geen kwartier later vallen zijn ploeggenoten hem opnieuw in de armen, als hij de 2-0 binnenschiet op aangeven van Samuel Brobbey. Twee minuten later gaat de wedstrijd al definitief in het slot, wanneer Meghon Valpoort met een bekeken stiftje de doelman van SteDoCo weet te verschalken. Tot overmaat van de Hoornaarse ramp krijgt Wesley Pollemans op slag van rust ook nog rood voor een harde overtreding op het middenveld.

In het tweede bedrijf verandert het spelbeeld niet. Er worden weinig kansen gecreëerd, maar als het Jong City wel lukt om er door te komen is het meteen raak. Na een klein uur gebeurt dat, als na een mooie aanval de bal voor het intikken is voor Mitchel Bergkamp. Hij rondt het kunstje koud af en maakt er 4-0 van.

Kort daarna weet SteDoCo van de nul af te komen. Bryan Jongeneel is daarvoor verantwoordelijk, als hij de bal simpel binnentikt. Het verandert weinig aan de wedstrijd, want een paar minuten later is het alweer 5-1. Guiliano With maakt een prachtige goal en completeert met dat afstandsschot een mooie hattrick.

Daarna gebeurt er weinig noemenswaardigs meer in de wedstrijd. Dankzij deze klinkende overwinning stijgt Jong Almere City FC naar plaats 6 in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week zijn de mannen van Florian Wolf een weekendje vrij, de week daarna spelen ze een uitwedstrijd bij Ter Leede in Sassenheim. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 2 november tegen de Ajax-amateurs.