Coach Dames 1 Almeerse Hockey Club: 'Promotie is niet het doel dit seizoen'

Geschreven door Redactie

De nieuwe coach van Dames 1 van Almeerse Hockey Club ziet promotie niet als doel dit seizoen. De 57-jarige coach, die onder andere de dames van Nijmegen, Amsterdam, HGC en Pinoké coachte, wil vooral een gedegen team neerzetten.


"Vanuit het bestuur hebben we de tijd gekregen om een goed collectief te bouwen. Er is geen druk om dat per se binnen een jaar te doen", legt Harm Schoemaker uit. "Dit seizoen moeten we eerst individueel beter worden en een hechter team gaan vormen met leuk en aantrekkelijk hockey." 


Volgens Schoemaker is het team jong, ambitieus en zeer gretig en zijn ze al volop bezig om er dit jaar een beter seizoen van te maken dan vorig seizoen. 


Structuur en duidelijke afspraken  

De nieuwe hoofdcoach is de opvolger van Dider Meijer, die begin april op non-actief werd gezet als hoofdverantwoordelijke. Het damesteam van Almeerse Hockey Club degradeerde in mei uit de promotieklasse. Het komend seizoen is de ploeg actief in de overgangsklasse.


Schoemaker omschrijft zichzelf als een coach die houdt van structuur en duidelijke afspraken. Toch vindt hij dat er ook ruimte moet zijn voor eigen invulling en persoonlijke ontwikkeling. 


Het team van Schoemaker speelde de oefenwedstrijd van afgelopen zondag tegen MMHC Voordaan uit Utrecht gelijk. Het werd 1-1. De eerste competitiewedstrijd is op 15 september uit tegen V.M.H.C. Cartouche uit Leidschendam.

Onze Ambassadeurs