Haase eenvoudig naar hoofdtoernooi FZ Forza NK 2022

Geschreven door Redactie

Op de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton 2022 in Topsportcentrum Almere heeft het Almeerse talent Noah Haase het hoofdtoernooi bereikt van het mannenenkel.

De als eerste geplaatste Haase boekte twee eenvoudige zeges in het kwalificatietoernooi. De jeugdige speler van BV Almere is de hoop van het thuispubliek in het Topsportcentrum.  Voor de als tweede geplaatste Hans van Os viel het doek al in de kwalificaties.  In het vrouwenenkel wisten Jamie Logt en Lotte Manenschijn, de nummers één en twee van de plaatsingslijst, zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.
 
Zoals verwacht plaatste het als eerste geplaatste koppel Joran Kweekel/Thomas Wijers zich voor het hoofdtoernooi. Het als tweede geplaatste duo Rune van Dalm/Casper Spaans verloor in de kwalificatie. Hans van Os en Ralph Starren bleken met 21-12 en 21-13 een maatje te groot.
 
In het gemengddubbel moest het koppel Noah Jongen/Renske Kwakkenbos (1) zich terugtrekken, maar wisten Lennart Bijkerk en Romy de Laak, de nummers twee van de plaatsingslijst, zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. In het vrouwendubbel werd uiteindelijk geen kwalificatietoernooi gespeeld.

Onze Ambassadeurs