Volop strijd bij finale FIFA’19-toernooi

Met een groots opgezet finaletoernooi is Almere City FC afgelopen weekeinde op zoek gegaan naar de nieuwe eSporter van de club. Het evenement vormde één van de trekpleisters van de tweede editie van het Almere Challenge Event.

Terwijl op de velden in en rondom het Yanmar Stadion internationale jeugdwedstrijden werden afgewerkt, streden 24 gamers op de PlayStation eveneens om de hoofdprijs.


Aan het finaleweekend van het Almere City FIFA’19-toernooi, dat werd georganiseerd in samenwerking met Mars Game Events, deden 24 fanatiekelingen mee. Tijdens de vier voorrondes, die op verschillende locaties in de stad werden afgewerkt, kwalificeerden zij zich voor deze barragewedstrijden. De beslissende duels werden gespeeld in het Yanmar Stadion. Op een groot podium mochten de finalisten nog eenmaal uitvechten wie de allerbeste is. 


Vanaf de kwartfinale werden de zinderende wedstrijden van deskundig commentaar voorzien door Rene Treur. Hij is één van de officiële eSports-commentatoren, die regelmatig verslag doet van bijvoorbeeld de eDivisie. 


De finale van het Almere City FIFA’19-toernooi ging uiteindelijk tussen Yonni Kan en Damian Sitaram. Laatstgenoemde wist deze allesbepalende wedstrijd met overtuigende cijfers te winnen: 5-0. Daarmee wint hij een VIP-bezoek aan een thuiswedstrijd van Almere City FC voor tien personen en een kledingpakket. 


Uit de acht beste spelers van het toernooi wordt bovendien de nieuwe eSporter van Almere City FC verkozen. Hij wordt het uithangbord van de club in consoleland en gaat meedoen aan gave promotours, wedstrijden en andere eSports-gerelateerde activiteiten. Op zondag 8 september, rondom de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, maken we bekend wie de uitverkorene is.