3 tips hoe je als 50-plussers gemotiveerd blijft om aan je vitaliteit te werken!

Geschreven door Redactie

Ben je ooit begonnen met sporten en binnen een paar weken of maanden gestopt?

Als je antwoord daarop ja is, ben je niet de enige. Veel mensen hebben als goed voornemen om te beginnen met sporten. Helaas is dit vaak van korte duur omdat men het uiteindelijk niet meer leuk vindt of omdat de resultaten te langzaam zichtbaar worden. In dit artikel geven wij jou 3 tips om gemotiveerd te blijven.

Maak realistischedoelen!

Begin met eenvoudige doelen en ga dan verder met doelen op de langere termijn. Vergeet niet om je doelen realistisch en haalbaar te maken. Het is gemakkelijk om gefrustreerd te raken en op te geven als je de lat te hoog legt. Als je bijvoorbeeld al een tijdje niet hebt gesport, kan een korte termijn doel zijn om 2 dagen per week naar de sportschool te gaan om merkbaar sterker te worden. Een lange termijn doel kan zijn om 10 kilo af te vallen.

Maak het leuk

Zoek naar activiteiten die je leuk vindt met mensen waarbij je je prettig voelt. Blijf variëren om het interessant te houden. Als je merkt dat je het moeilijk volhoudt ga dan op zoek naar een andere activiteit. Onthoud dat lichaamsbeweging niet saai hoeft te zijn en dat je je eerder aan een fitnessprogramma houdt als je plezier hebt.

Maak fysieke activiteit onderdeel van je dagelijkse routine

Als het moeilijk is om tijd te vinden voor lichaamsbeweging, val dan niet terug op excuses. Plan trainingen zoals je dat bij elke andere belangrijke activiteit zou doen.

Bepaal welk dagdeel je gaat sporten en blijf consistent. Als je geen tijd instelt, is de kans groter dat je opzoek gaat naar een moment waarop je meer tijd of energie hebt. Het nadelige gevolg hiervan is dan dat je het uitstelt tot de volgende dag.

Begin rustig aan. In de startfase direct fanatiek van start gaan leidt tot oververmoeidheid, wat leidt tot het stoppen met je gewoonte. Wanneer je voor het eerst of na lange tijd weer gaat sporten, is de kans groot dat je lichaam niet gewend zal zijn aan dat soort stress. Begin daarom rustig!

50 For Fit

Ben je 50 Jaar of ouder en heb je behoefte aan een fitnessprogramma dat voor je werkt en die je kunt volhouden? Dan is 50 For Fit ideaal voor jou!

Met ons beloningssysteem ontvang je elke keer dat je komt sporten 1 euro korting op je abonnement. Hierbij krijg je ook je persoonlijke coach die je begeleidt naar een gezondere toekomst! Wij hebben volgens onze leden de perfecte omgeving gecreëerd om aan een gezond lichaam te werken. Meld je aan voor een gratis proefweek op www.50forfit.nl