Challenge wijzigt wedstrijdschema in 2019

De organisatie van de Almere-Amsterdam Challenge heeft besloten om het wedstrijdschema voor dit jaar te wijzigen ten opzichte van de vorige jaren. De reden is dat het Europees Kampioenschap Triathlon in 2019 wordt gehouden in Almere en dat een jaar later ook het Wereldkampioenschap in de stad wordt georganiseerd.


Zo wordt de scholierentriathlon vanaf 2019 niet meer op de vrijdag, maar op de donderdag gehouden. Verder verschuift de Business Relay van de zondag naar donderdagavond. De wedstrijd van de Eredivisie Triathlon, die op zondag werd gehouden, verdwijnt zelfs helemaal.  

"We organiseren in 2020 in een week tijd zes verschillende wedstrijden. Om die druk een beetje te verspreiden, wijzigen we het programma", aldus wedstrijdleider Richard Belderok. "We proberen beide wedstrijdschema's, die van 2019 en 2020, zo identiek mogelijk in te delen."


Onze Ambassadeurs