Almeerse HC trekt buitenlanders aan

Geschreven door Redactie

Hoofdklasser Almeerse Hockey Club heeft vier buitenlandse spelers aangetrokken om het vertrek van een groot aantal belangrijke spelers op te vangen. Op deze manier hoopt de club zich komend seizoen opnieuw in de hoofdklasse te handhaven.

De Tsjech Lukas Plochy, de Spanjaard Tanasa Perez Vazquez, de Chileen Daniel Beriggo en de Zuid-Afrikaan Ryan Julius spelen komend seizoen hun wedstrijden in de hoofdklasse op Sportpark Klein Brandt. Eerder was al bekend dat aanvallers Manu Verga (afkomstig van San Sebastiaan) en Joep Troost (Qui Vive) de gelederen in Almere komen versterken.

Tsjech Lukas Plochy was het afgelopen seizoen actief voor Hamburger Polo Club in Duitsland. Spanjaard Perez Vazquez speelde bij Royal Uccle en daarvoor vier jaar bij Royal Herakles in de Belgische competitie. Met die laatste club behaalde hij de halve finale van de EHL. Ryan Julius is Zuid-Afrikaans international. Hij kwam met de Almeerders in contact tijdens het trainingskamp van de ploeg in Zuid-Afrika. De Chileen Beriggo is een talent afkomstig van Los Diablos Jr. Hij gaat het spelen in Almere combineren met zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam.

Onze krant nog niet ontvangen?