Koning opent TeamNL Olympic Festival

Geschreven door Redactie

Zijne Majesteit de Koning opende gisteren de TeamNL Olympic Festival op het sportstrand van Den Haag. Het festival staat drie weken in het teken van de Olympische Spelen die plaatsvinden in Tokio. Op het terrein kunnen sporten worden beoefend en beleefd en kan naar wedstrijden worden gekeken. Voorafgaand aan de opening spreekt de Koning met de organisatoren en betrokkenen.

Op het festivalterrein wordt overdag gesport onder begeleiding van verschillende sportbonden. Daarnaast kunnen de Olympische Spelen live worden gevolgd op grote tv-schermen. Huldigingen van Olympische medaillewinnaars zullen ook plaatsvinden op het festivalterrein.

Buiten het festivalterrein op het strand is er ook “Tokyo in Town”, waarbij diverse gratis sportactiviteiten in Den Haag worden georganiseerd. Het festival vindt plaats tot en met 8 augustus 2021.

De Koning zal de Olympische Spelen in Tokio niet bijwonen in verband met de coronapandemie.





Onze Ambassadeurs