Laatste dag voor Jeugdland op huidige locatie

Geschreven door Redactie

Na 40 jaar verdwijnt Jeugdland Haven van de huidige locatie. Het bouwspeelterrein voor kinderen moet plaats maken voor woningen.

Zaterdag was de laatste dag dat kinderen konden spelen op de trampolines, met de skelters en bij de hutten.


"Het is wel heel apart. Het heeft hier vanaf 1979 gestaan, het is een van de oudste terreinen die intact is gebleven. Er hebben hier ruim 50.000 kinderen gespeeld", vertelt Yvonne van den Bosch van Jeugdland. Het speelpark verhuist naar park Uithof, iets verderop in Haven. "Het is een speeleiland, dus er wordt nu nog een gracht afgegraven." 


Ook daar komen trampolines, een geasfalteerde skelterbaan en natuurlijk de hutten. Dat zullen er wel minder worden dan de 50 die er nu nog staan, omdat het nieuwe terrein kleiner is. De hutten zullen volgend voorjaar opnieuw gebouwd moeten worden. 


Geldgebrek 

In 2017 was het nog maar de vraag of Jeugdland kon blijven bestaan. Er waren toen onbevestigde berichten dat Welzijnsstichting De Schoor zou stoppen met de bouwspeelplaats vanwege geldgebrek. De Almeerse gemeenteraad zorgde ervoor dat er structureel geld in de begroting is gereserveerd voor Jeugdland.

Onze Ambassadeurs