Indoor Mountainbike Centre eindelijk open

Geschreven door Redactie

Na vijf jaar voorbereiding zijn de deuren van het Indoor Moutainbike Centre in Almere 19 september open gegaan. In een kas op de Buitenvaart kunnen mountainbikers op hun fiets een parcours afleggen.

De gemeente reageerde aanvankelijk enthousiast op het initiatief, maar gaf uiteindelijk toch geen vergunning. Een indoor mountainbikebaan paste niet in het bestemmingsplan 'Agrarisch Gebied Buitenvaart'. Toch ging de familie Ottenhof door met de aanleg van de baan.

Inmiddels is de vergunning er wel en kon het bedrijf van start. "Wij zijn een opstartend bedrijf. Het is wel dubbel, omdat we een maximum aantal mensen kunnen toelaten, vanwege corona, maar we zijn blij dat we open zijn", aldus Debbie Ottenhof, mede-eigenaar van het Indoor Mountainbike Centre. Ze runt de mountainbikebaan samen met haar vader.

De horeca van het Indoor Mountainbike Centre is nu wel gesloten vanwege de coronamaatregelen. "Er komt een tijd dat we met z'n allen bij het haardvuur kunnen zitten", zegt Ottenhof, zich alvast verheugend.

Wel verkoopt het Centre huisgemaakte appeltaart om mee naar huis te nemen. Dagelijks wordt die in éénpersoonsporties gemaakt door Ottenhof zelf. "Mensen willen ons steunen. Afgelopen weekend heb ik wel 50 appeltaartjes gebakken."


Onze Ambassadeurs