Wisselende resultaten tijdens mini oefenduels

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft zaterdagmiddag in Zuid-Limburg twee mini oefenduels afgewerkt. De vriendschappelijke wedstrijden, die beiden 45 minuten duurden, werden gespeeld in stadion De Geusselt. 

De ploeg van trainer Ole Tobiasen verloor in de slotminuut met 2-1 van het Belgische KVC Westerlo, terwijl gastploeg MVV even later op een 1-1 gelijkspel werd gehouden.

Almere City FC – KVC Westerlo

Hoofdtrainer Tobiasen koos er in Maastricht voor om twee verschillende teams het veld in te sturen. De formatie die binnen de lijnen verscheen tegen KVC Westerlo leek met een remise van het veld te stappen, maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Radinio Balker ging het treffen uiteindelijk helaas verloren. De Flevolandse treffer werd gemaakt door Torino Hunte.

XI Almere City FC tegen KVC Westerlo: Smits, Hoogenboom, Meijers, Balker, Blackson, Vossebelt, Kip, Loen, Hunte, Verheydt, Venema.

Almere City FC – MVV

Slechts een half uurtje later was MVV de volgende opponent. De Almeerders kwamen door een rake vrije trap van Mees Kaandorp op een 1-0 voorsprong, maar Thijmen Goppel tekende namens de thuisploeg voor de 1-1. Ondanks enkele kansjes voor beide clubs bleef het daarbij.

XI Almere City FC tegen MVV: Plattel, Hoogenboom, Pupe, Mirani, Brobbey, Ahannach, Bensabouh, Krant, Kaandorp, Goselink, Efmorfidis.

Trainingskamp

Maandag reist Almere City FC af naar Zeist voor een driedaags trainingskamp. Op dinsdag wordt er daarbij nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong Sparta, waarna op zondag 12 januari (14.30 uur) de competitie wordt hervat met de belangrijke uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.