Anass Ahannach tekent nieuw tweejarig contract

Geschreven door Redactie

Anass Ahannach heeft zijn aflopende contract bij Almere City FC met twee jaar verlengd. De 22-jarige middenvelder zette donderdagmiddag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. 

Ahannach speelt al sinds 2011 in de jeugdopleiding van Almere City FC. Via onze O19 belandde hij bij de hoofdmacht. In september 2017 maakte de talentvolle middenvelder in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht zijn debuut in het betaald voetbal. Sindsdien kwam hij tot 71 wedstrijden in het eerste elftal. Daarin was hij viermaal trefzeker en verzorgde hij acht assists. 

,,Ik ben super trots op deze contractverlenging”, reageert Ahannach. ,,Zeker in deze onzekere tijd voelt het als iets heel positiefs. Na een moeizame eerste seizoenshelft heb ik mijzelf terug geknokt in de basis. Ondanks de teleurstelling, wilde ik op het trainingsveld laten zien dat ik eigenlijk hoor te spelen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen en met die instelling verschijn ik ook weer op de club zodra de coronacrisis voorbij is.” 

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Anass is een talentvolle speler, een jongen met veel potentie. Aan het begin van het seizoen heeft hij een lastige tijd doorgemaakt en toch is het hem gelukt om zijn basisplaats terug te veroveren. Dat zegt iets over zijn instelling. Hij is een creatieve middenvelder, met oog voor de voorhoede. Ik ben blij dat we Anass langer aan de club kunnen binden.”