Almere City FC neemt Joey Jacobs over van AZ

Geschreven door Redactie

Almere City FC neemt deze transferperiode aanvoerder Joey Jacobs (21) over van AZ.

De jonge centrale verdediger, die uitkwam voor het Jong-team van de Alkmaarders, tekent in Flevoland een contract voor 2,5 jaar met een optie voor een extra seizoen.

Jacobs speelde 65 wedstrijden voor Jong AZ en was in het leeuwendeel van die wedstrijden aanvoerder. Als jeugdig talent kwam hij sinds 2015 uit voor Oranje O15, O16, O17 en O18.

Jacobs grijpt deze kans met beide handen aan: ,,Ik vind het sowieso heel leuk om bij deze mooie club te tekenen, de club heeft in de afgelopen jaren bewezen wat voor voetbal het kan spelen. Ik hoop samen met de rest van de selectie de stijgende lijn in te kunnen zetten en het is voor mij ook een persoonlijk doel om de Eredivisie met Almere City FC te behalen.”

 Technisch manager Teun Jacobs geeft aan dat Almere City FC door het langdurig wegvallen van Daniël Breedijk in de markt was voor een extra centrale verdediger ondanks de uitstekende ontwikkeling van enkele jeugdspelers op die positie. "Joey is een echte verdediger met veel ervaring op jonge leeftijd. Hij staat zowel over de grond als door de lucht zijn mannetje. Een echte meerwaarde op korte termijn en een speler die in de komende jaren alleen maar beter zal worden."

Onze Ambassadeurs