Goselink: ‘Trots gevoel overheerst’

Geschreven door Redactie

Het is vrijdagavond 9 augustus, 20.00 uur. Arbiter Stan Teuben staat klaar om het duel tussen Roda JC en Almere City FC in gang te brengen. Jelle Goselink kijkt nog maar eens goed om zich heen: groot stadion, imposante tribunes en aardig wat fans in het uitvak die de club steunen.

Hij geniet, want dit is het moment dat de 20-jarige aanvaller zijn debuut maakt in het betaald voetbal. Natuurlijk is er ietwat extra spanning, maar vanaf het eerste fluitsignaal is dat verdwenen en ligt de focus volledig op de wedstrijd.


,,Voor mij persoonlijk was het natuurlijk een prachtige avond. Van kleins af aan heb ik van dit moment gedroomd. Dat het nu zover is gekomen, geeft een geweldig gevoel”, vertelt Goselink, die drie dagen later zijn eerste profcontract ondertekent bij Almere City FC. ,,Dat maakt het plaatje compleet”, glimlacht de kersverse debutant. ,,Ik heb er hard voor gewerkt om dit te bereiken. Op dit moment overheerst dan ook het trotse gevoel.” 


Veel reacties 


Vanuit een vakantiehuisje in Frankrijk ziet zijn beste vriend Michael hoe Goselink zijn debuut maakt in de hoofdmacht van Almere City FC. De televisie staat in het Zuid-Europese land speciaal afgestemd op het schakelkanaal van FOX Sports. Wanneer er naar Kerkrade wordt geschakeld, krijgt iedereen mee dat een afstandsschot van Goselink door doelman Muyters maar net onder de lat vandaan getikt wordt. Michael en zijn familie worden gek. ,,Hij vertelde mij dat hij opsprong en het niet meer had. Haha, dat zijn leuke dingen om te horen.” 


Dan pas besef je hoe erg het leeft bij de mensen om je heen’ 


Het was overigens slechts één van de vele berichten die de talentvolle aanvaller ontving. ,,Dan pas besef je hoe erg het leeft bij de mensen om je heen. Ik kreeg zelfs appjes van kennissen die ik al een tijd lang niet meer had gesproken. Ze hadden mij gezien op televisie en feliciteerden me met mijn debuut. Natuurlijk komt er mede daardoor wat extra spanning bij kijken, maar in het veld heb ik daar eigenlijk totaal geen last van gehad. Dan speel je gewoon een ‘normale’ wedstrijd, waarbij je met z’n allen knokt voor de overwinning.” 


Perfecte leerschool 


Goselink is begonnen aan zijn zevende seizoen in Flevoland. De talentvolle voetballer begon bij Almere City O15 en doorliep vervolgens een gehele jeugdopleiding. Afgelopen jaar was hij een belangrijke kracht in Jong Almere City FC. In de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau, werd hij topscorer van de ploeg met negen treffers. ,,Dat was voor mij echt top. De Tweede Divisie is slechts één niveau onder de Keuken Kampioen Divisie en er worden veel fysieke duels uitgevochten. Ik kwam uit de A1, dus het was wel even aanpoten. Maar ik kreeg veel vertrouwen van Ivar van Dinteren, onze hoofdtrainer. Het was een ontzettend leerzaam jaar en voor mijn ontwikkeling kon het eigenlijk niet beter.” 


Multifunctioneel inzetbaar


In Zuid-Limburg stond Goselink in een twee-spitsen-systeem opgesteld, samen met aanwinst Thomas Verheydt. Dat beviel de leergierige voetballer goed. ,,Ik vind het wel fijn om met een echte sterke spits samen te spelen. Op die manier kan ik vrij om hem heen bewegen. Dat past wel bij mijn spel. Ik heb vroeger als tien op het middenveld gespeeld en later ook als rechtsbuiten en centrumaanvaller. In dat opzicht ben ik multifunctioneel inzetbaar, maar de rol zoals afgelopen vrijdag past goed bij mij. Ik ben een jongen met loopvermogen, die graag in de zestien komt. Daar ben je in staat om het doel onder vuur te nemen of een assist te verzorgen.”


Algemeen directeur John Bes is blij met de ontwikkeling die Goselink doormaakt. ,,Jelle is een exponent van onze jeugdopleiding en bewijst dat je je doelen kan halen door keihard te werken. Hij heeft een geweldige mentaliteit en heeft dit contract honderd procent zelf afgedwongen. In de eerste plaats is dit natuurlijk een prachtig moment voor Jelle en zijn familie, maar ook een stimulans voor iedereen die dezelfde ambitie heeft als Jelle en bereid is om daar alles voor te doen en laten.” 


Nieuwe doelen


Goselink benadrukt overigens dat het eigenlijk nu pas echt begint. ,,Het is natuurlijk prachtig dat ik van mijn hobby mijn beroep mag maken, maar nu moet ik mezelf weer nieuwe doelen stellen. Ik wil dit seizoen bij het eerste elftal blijven en het team helpen om onze ambities waar te maken. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat dit resulteert in promotie naar de Eredivisie. We zijn een hecht team en we praten veel met elkaar. Dat is belangrijk om het ver te schoppen in de competitie. Waar het gaat eindigen is nu nog moeilijk in te schatten, maar ik heb er ontzettend veel zin in. Voor mijzelf is het belangrijkste dat ik me ook dit seizoen weer blijf ontwikkelen.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze Ambassadeurs