City FC ruim langs Jong FC Utrecht: 4-1

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vrijdagavond ook de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen. Op eigen veld was de ploeg van Ole Tobiasen met 4-1 te sterk voor de talenten uit de Domstad.

Door de overtuigende winst blijven de Almeerders tweede op de ranglijst en blijven ze in het spoor van koploper Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden heeft 3 punten voorsprong op de Almeerders.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in het Yanmar stadion. Het spel speelde zich met name af op het middenveld en kansen waren schaars. Almere City kreeg via Xian Emmers één goede kans om op voorsprong te komen. De Belg prikte de bal op aangeven van Mees Kaandorp echter van dichtbij net naast.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wel tot ontbranding. Jong FC Utrecht kwam na 57 minuten brutaal op voorsprong door Daniel Arzani. Almere City leek daarna wakker geschud, want in een tijdbestek van 10 minuten boog de ploeg de achterstand om naar een 4-1 voorsprong. Eerst scoorde invaller Ilias Alhaft op weergaloze wijze via de onderkant van de lat de 1-1. Vervolgens liep de thuisploeg via goals van Ryan Koolwijk (op de rand van de zestien), Thomas Verheydt (na geklungel in de Utrecht defensie) en invaller Faris Hammouti (op aangeven van Alhaft) in ‘no time’ uit naar 4-1.

Onze krant nog niet ontvangen?