Blijkt TOP opnieuw voer voor periodestrijd?

Geschreven door Redactie
Blijkt TOP opnieuw voer voor periodestrijd? Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Nog drie wedstrijden, dan komt een bewogen seizoen voor Almere City FC ten einde. Tenzij… Tenzij het alsnog lukt om de play-offs te bereiken – dankzij een goede rangschikking in de vierde periode. Na twee nederlagen op rij is de uitwedstrijd bij TOP Oss cruciaal in de jacht daarop.

Historisch gezien lukt winnen van de Brabantse club best aardig. In 31 eerdere ontmoetingen won City achttien keer, terwijl drie duels in een gelijkspel eindigden. TOP Oss kwam de overige tien keer als winnaar uit de bus.

De laatste vijf wedstrijden vielen bovendien allemaal in het voordeel van City uit. Daarbij moet wel worden aangetekend, dat vier van die duels plaatsvonden in het Yanmar Stadion. De wedstrijd van vrijdagavond in het Frans Heesen Stadion kan zomaar een stuk lastiger blijken – net als vorig jaar.

Toen was er een behoorlijke inspanning nodig om de Ossenaren op de knieën te krijgen. Thomas Verheydt en Daniël Breedijk hadden met rake kopballen voor een 0-2 ruststand gezorgd, maar die bleek verre van veilig. Philippe Rommens en Kyvon Leidsman brachten TOP op gelijke hoogte, voor John Yeboah en Elias Sørensen uiteindelijk zorgden voor een Almeerse zege.

Terwijl City aantreedt in Oss, gaat concurrent Roda JC op bezoek bij de al gepromoveerde kampioenskandidaat FC Emmen. Mocht de ploeg van Alex Pastoor de koppositie in de strijd om het play-off ticket terugveroveren, dankzij puntverlies van Roda en een eigen overwinning op Oss, dan is dat niet de eerste keer dat het Frans Heesen Stadion vruchtbare grond blijkt in de strijd om een periodetitel.

In 2016 won de club de tweede prijs in de clubgeschiedenis dankzij een 1-2 overwinning in Brabant. Enzio Boldewijn en Jason Oost scoorden namens City, en omdat de resultaten op twee andere velden meezaten werd onder leiding van hoofdtrainer Jack de Gier de vierde periodetitel gewonnen.

Vrijdagavond wil Almere City FC opnieuw een aanzet tot een stukje geschiedenis schrijven in Oss. De wedstrijd begint om 20:00 uur, en voor wie geen tickets heeft weten te bemachtigen is er uiteraard weer negentig minuten lang live radioverslag. Houd hiervoor, én voor live wedstrijdupdates, de social media van de club goed in de gaten!









Onze Ambassadeurs