Leuke oefenpot tegen SV Meppen eindigt in remise

Geschreven door Redactie

In alweer de vijfde oefenwedstrijd van deze voorbereiding heeft Almere City FC zaterdagmiddag een spectaculair gelijkspel uit het vuur weten te slepen tegen de Duitse club SV Meppen.

Almeerse goals kwamen van Jeffry Puriel, Steve Tunga en Lance Duijvestijn.

De wedstrijd is eigenlijk geen moment saai. In de openingsfase krijgen de Duitser René Guder en Bram van Vlerken al kansen om de score te openen, iets wat SV Meppen na ruim twintig minuten uiteindelijk lukt. Na een serie klutssituaties, waarin Agil Etemadi meermaals uitstekend redt, moet hij zich op de inzet van Ole Käuper uiteindelijk gewonnen geven.

Toch blijft de wedstrijd gelijk opgaan, en is het Maarten Pouwels die een kwartiertje later de grootste kans krijgt op de gelijkmaker. Zijn kopbal wordt echter net onder de lat weggetikt. Even later valt de 1-1 dan alsnog, maar wel op wonderbaarlijke wijze. Een terugspeelbal bij de Duitsers pakt helemaal verkeerd uit en komt via de onderkant van de lat terecht bij Jeffry Puriel, die eenvoudig binnentikt.

Na rust dient het spektakel zich al snel aan, hoewel dat in eerste instantie aan de verkeerde kant van het veld gebeurt. Tobias Dombrowa lijkt namens de Duitse 3. Liga-club de wedstrijd te beslissen met twee razendsnelle goals.

Dan blijkt echter dat dit City over uitstekende veerkracht beschikt. De aanval wordt gekozen, en met succes: Steve Tunga schiet na een uur diagonaal de 2-3 binnen en na de mooiste aanval van de wedstrijd schiet Lance Duijvestijn vijf minuten later de gelijkmaker binnen, op aangeven van Faris Hammouti.

Anass Ahannach krijgt dan nog een levensgrote mogelijkheid om een Almeerse overwinning veilig te stellen, maar een goed uitkomende Duitse doelman voorkomt dat. In de slotfase is het SV Meppen dat het Almeerse doel onder vuur neemt, maar meerdere reddingen van zowel doelman Agil Etemadi als zijn verdedigers – waaronder Guus Beaumont, die een bal van de lijn haalt – voorkomen dat er nog gescoord wordt.

De volgende oefenwedstrijd van Almere City FC wordt op vrijdag 23 juli gespeeld. Het betreft een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, dat in diens stadion aan de Krommedijk zal worden gespeeld.

Foto’s: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze krant nog niet ontvangen?