Honderden voetballers genieten van zonovergoten Holland Cup

Geschreven door Redactie

De 33e editie van de Holland Cup dit paasweekend was een groot succes. Het internationale jeugdvoetbaltoernooi wordt traditioneel gehouden op de velden van AS'80, ASC Waterwijk, Sporting Almere en FC Almere. Vooral het lekkere weer zorgde voor een perfect voetbalweekend.


Afgelopen vrijdagavond werd het toernooi feestelijk geopend met een vlaggenparade in de rust tijdens de wedstrijd Almere City FC – SC Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. De vlaggen van de 12 verschillende landen, waar de teams vandaan komen, werden het stadion binnengedragen. 


Er deden dit jaar ruim 300 teams mee uit Nederland, Duitsland, Denemarken, België, Tsjechië, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In totaal werden er bijna 800 wedstrijden gespeeld. Zondagmiddag zijn de finales in de verschillende leeftijdklassen gespeeld. 


De deelnemende teams worden onder andere gehuisvest in vakantiepark de Eemhof in Zeewolde, Walibi Village in Biddinghuizen, het Oostvaarders College in Almere Buiten en verschillende hotels in Amsterdam. Maandag gaan alle buitenlandse deelnemers weer naar huis.

Onze Ambassadeurs