Keepersstrijd losgebarsten bij Almere City FC

Geschreven door Redactie

Doelman Joshua Smits wil komend seizoen eerste doelman worden van Almere City FC. De geboren Nijmegenaar komt terug na anderhalf jaar van blessureleed, maar is inmiddels weer helemaal fit verklaard. Hij moet bij Almere de concurrentiestrijd aan met Agil Etemadi en Timo Plattel.


Smits brak in de afgelopen twee seizoenen zowel zijn linker- als zijn rechter arm en liep vorige zomer tijdens de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart een zware knieblessure op. Het afgelopen jaar revalideerde Smits bij de KNVB in Zeist en deze week begon hij met City FC aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 


Geen contract 


Smits, die tot dusverre in de competitie nog geen minuut voor Almer City FC speelde, stond sinds begin 2018 onder contract bij de club. Deze verbintenis liep echter deze zomer af: “Ik heb inderdaad een aflopend contract en ik heb nog niet getekend. We willen graag nog een jaar verder samen, maar we willen eerst gewoon even zien dat ik lekker wedstrijden kan spelen en het definitieve stempel fit kan krijgen. Daarna gaan we om tafel zitten om verder te gaan”, aldus Smits. 


Concurrentiestrijd 


Smits durft uit te spreken dat hij momenteel de beste doelman is en kent geen twijfel:“We willen alle drie gewoon de eerste keeper zijn. Daar moet je gewoon voor gaan. Als je dat niet doet, hoor je niet in de profvoetbalwereld thuis”, aldus Smits. Agil Etemadi is wat minder stellig: “Iedereen weet wat voor een keeper ik ben en dat ik goed bij Almere pas. Mocht Joshua of Timo beter zijn, dan hoop ik dat wij het met hen goed gaan doen”, aldus Agil Etemadi.

Onze Ambassadeurs