Tijdelijke blaashal biedt extra indoor sportruimte

Geschreven door Paula Blesing

In Almere Poort wordt druk gebouwd aan een zogenoemde blaashal. De tijdelijke sporthal komt aan de Jasper Warnerstraat, naast restaurant Atlantis. Volgens de gemeente is de hal besteld vanwege de toenemende vraag naar indoor-sportruimte in de stad. Met een opblaasbare hal kan daarin snel worden voorzien.

De hal wordt ingezet voor onder meer badminton, handbal, korfbal, zaalvoetbal en zaalhockey. Scholen uit de buurt kunnen er ook terecht voor gymlessen. Sportverenigingen kunnen vanaf eind november gebruikmaken van de hal voor trainingen. 

De hal heeft een vloeroppervlakte van 50 x 30 meter en moet zo'n twee jaar blijven staan. Daarna zou hij ook op andere plekken in de stad kunnen worden gebruikt. Een blaashal gaat volgens de gemeente 10 tot 15 jaar mee.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.