City FC wil eindelijk uitzege boeken bij koploper Cambuur

Geschreven door Redactie

De voetballers van Almere City FC willen zondagmiddag eindelijk hun eerste uitzege van het seizoen boeken in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Robert Molenaar moet hiervoor winnen bij koploper Cambuur Leeuwarden

City heeft nog een appeltje te schillen met Cambuur, omdat die ploeg vorig seizoen verrassend te sterk was voor de Almeerders in de eerste ronde van de play-offs. De Almeerders reizen vol zelfvertrouwen af richting de Friese hoofdstad na de 1-0 thuiszege van vorige week tegen NAC.

Oude bekenden

Voor linksback Delvechio Blackson en middenvelder Ricardo Kip is het een bijzondere wedstrijd, omdat beide spelers in het verleden in Leeuwarden speelden. Bij Cambuur speelt Stanley Akoy uit Lelystad, die afgelopen zomer zijn eerste profcontract tekende bij de club.

De vermoedelijke opstelling van Almere City FC is als volgt: Smits, Hammouti, Mirani, Meijers, Blackson, Loen, Bensabouh, Kaandorp, Hunte, Harrison en Efmorfidis

Ziekenboeg

Trainer Molenaar heeft nog altijd te maken met een groot aantal geblesseerde spelers. Zo kan hij in Leeuwarden geen beroep doen op keeper Agil Etemadi, verdedigers Bram van Vlerken, Nicky van Hilten, Radinio Balker, Joedrick Pupe en Dico Koppers, middenvelders Tim Receveur en Ilias Alhaft en aanvallers Jelle Goselink en Thomas Verheydt.

Nieuwe tegenslag Ruud Boymans

Aanvaller Ruud Boymans werkt sinds afgelopen zomer bij Almere City FC aan zijn rentree in het betaalde voetbal. De oud spits van o.a FC Utrecht en Willem II wist onlangs de groepstraining te hervatten, maar moest zaterdagochtend met een hamstringblessure de training verlaten.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.