De duurste Nederlandse voetballers ooit!

Geschreven door Redactie

Hier zijn de 5 Duurste Nederlandse voetballers aller tijden.

Nummer 5: Marc Overmars

Marc Overmas vertrok van Arsenal naar FC Barcelona in het jaar 2000 voor maar liefst €40 Miljoen. Hij vertrok als 27 jarige die net zijn beste seizoen achter zijn rug had na 3 jaar bij Arsenal. Hij speelde voor Barcelona 141 wedstrijden waarin hij 19 doelpunten maakten en 19 assists had.

Nummer 4: Nathan Aké

Nathan Aké vertrok van AFC Bournemoth naar Manchester City in 2020 voor €45 miljoen. Hij was een groot talent op dat moment, maar niet iedereen verwachte dat dit zou gebeuren. Hij heeft tot nu toe alleen maar 17 wedstrijden gespeeld voor Manchester City. Hopelijk vindt hij zijn vorm terug!

Nummer 3: Matthijs de Ligt

Na zijn geweldige 18/19 seizoen vertrok hij van Ajax naar Juventus voor €75 miljoen en kwam daarmee gedeeltelijk op de 2e plek als duurste Nederlander. Hij had een stroeve start toen hij samen begon met Cristiano Ronaldo maar in 2020 kon hij zijn vorm weer terug vinden en is tot nu toe de enige verdediger die de golden boy award heeft gewonnen.

Nummer 2: Frenkie De Jong

Hij vertrok ook na een waanzinnig 18/19 seizoen bij Ajax, maar dan voor FC Barcelona die €75 miljoen voor hem betaalde. De middenvelder had gelijk al een goede relatie met de grote speler Lionel Messi, ze konden elkaar goed vinden. Alhoewel het FC Barcelona in het 19/20 seizoen 8-2 ten onder ging tegen FC Bayern was Frenkie een van de beste spelers van FC Barcelona in zijn eerste seizoen.

Nummer 1: Virgil van Dijk

De duurste Nederlander ooit en de aanvoerder van oranje vertrok in de winter van 2018 van Southampton voor €84,5 miljoen om bij Liverpool te spelen. Eerst twijfelde men of hij dat wel waard was, maar hij heeft laten zien dat hij de beste speler was van Liverpool in het 18/19 seizoen. Hij was daar gelijk belangrijk. Liverpool won onderandere door hem de UEFA Champions League in het 18/19 seizoen.