Een nieuw stationsgebied

Het stationsgebied in Almere Centrum wordt een aantrekkelijke entree van de stad. Het nieuwe ontwerp voor het Mandelaplein is nu definitief.


Eind 2018 en op verschillende momenten in 2019 hebben Almeerders en belanghebbenden gereageerd op de plannen voor het station en de stationsomgeving.

De voornaamste aandachtspunten en wensen die zij meegaven waren: zorg voor meer sfeer, maak het groener/ minder steen en beton, verbeter de veiligheid en het klimaat (minder winderig) en denk aan toegankelijkheid voor minder validen. 


Op het Mandelaplein komt een grote diversiteit in groen. Bij het stationsgebouw komen gazonvlakken waar reizigers onder de bomen hun broodje kunnen eten terwijl ze wachten op de trein of bus. Aan de zijde van het Mandelapark worden de vakken ingevuld met vaste planten die de ruimte een huiselijk gevoel geven en die je de wisselende seaizoenen laten beleven.