Webb-telescoop arriveert op eindbestemming

Geschreven door Redactie

De James Webb Space Telescope heeft zijn nieuwe thuis bereikt.

Deze week arriveerde het Webb-observatorium op zijn eindbestemming, ongeveer 1 miljoen mijl (1,5 miljoen kilometer) van de aarde. Een laatste koerscorrectie na de lancering van het traject van Webb stuurde ons nieuwe observatorium veilig in een baan rond Lagrange-punt 2 of L2. Deze positie is een evenwichtspunt tussen de zwaartekracht van de aarde en de zon, een ideale locatie voor infraroodobservatie van de kosmos.

Dus wat biedt de toekomst voor de Webb-telescoop?

Nu de primaire spiegelsegmenten en secundaire spiegels van Webb zijn ingezet, zullen missie-ingenieurs beginnen met het complexe proces van het uitlijnen van de optica van de telescoop, het kalibreren van de instrumenten en het verder afkoelen van de telescoop om zich voor te bereiden op het begin van de wetenschap. Het inbedrijfstellingsproces van de telescoop zal ongeveer zes maanden na de lancering voltooid zijn. Op dat moment zal Webb zijn wetenschappelijke missie starten en ons helpen meer van de mysteries van ons universum te ontdekken.