Katten cafe in Almere

Geschreven door Redactie

Kattencafés zijn ontstaan in Taiwan, met een opening in Taipei in 1998.

Het café werd populair bij zowel Japanse toeristen als lokale bezoekers, die van de gelegenheid genoten om met een paar harige vrienden om te gaan.

Een van de Japanse toeristen nam het idee mee terug naar Japan, en in 2004 opende het eerste Japanse kattencafé zijn deuren in Osaka. Ze zijn erg populair geworden in Japan, met in Tokio minstens 39. Japan als geheel heeft meer dan 150 katten cafés. Omdat veel appartementen in Japan het bezit van huisdieren verbieden, is de populariteit van de cafés toegeschreven aan de wens om met katten om te gaan om de stress van een druk stadsleven te verlichten.

Veel mensen schrijven de groei van kattencafés toe aan toeristen. Maar stap buiten de gebieden waar toeristen komen, en je zult zien dat veel Japanse zakenlieden graag met katten spelen als een manier om te ontspannen en het werk een tijdje te vergeten.

Sindsdien hebben kattencafés zich over de hele wereld verspreid. Je kunt ze nu vinden in Korea, Oostenrijk, Spanje, Hongarije, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en ook in Nederland. Kattencafés verhuisden in 2014 naar Noord-Amerika, met de eerste opening in Montreal. Oakland was de volgende en kwam toen naar New York. Toen we in januari 2015 The Cat Cafe openden, werden we het vijfde kattencafé in de Verenigde Staten.

Ook is er een kattencafe in Almere. Voor meer informatie ga naar https://thecoffeecat.nl/

Onze Ambassadeurs