Cambuur-trainer Hake gelooft in zege op Almere City FC

Geschreven door Redactie

Trainer René Hake van Cambuur Leeuwarden verwacht dat zijn ploeg dinsdagavond Almere City FC uitschakelt in de eerste ronde van van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

"We hebben de overtuiging dat wij in Almere gaan winnen",
zegt een zelfverzekerde Hake.


Twijfelgeval bij de Leeuwarders is eerste doelman Xavier Mous. Door een bovenbeenblessure werd hij in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente voortijdig gewisseld. Vrijdagavond tijdens de warming-up bleek de goalie toch niet inzetbaar tegen Almere City. Met Pieter Bos op doel eindigde de eerste wedstrijd in Leeuwarden in 2-2.

De supporters van Cambuur Leeuwarden zijn minder hoopvol gestemd dan de trainer van Cambuur. "Ik verwacht niet dat het gaat gebeuren. Daar zijn onze spelers gewoon niet goed genoeg voor", bromt een supporter op de tribune. "Bovendien missen wij onze spits Sam Hendriks door een zware blessure. Ook het meespelen van Mous is onzeker. Daarmee gaan wij het niet redden."

Onze Ambassadeurs