Fanatisme en plezier tijdens Open Talentendag

Geschreven door Redactie

Een bonte boel op de sportvelden van de Loogman Carwash Football Academy. 251 jeugdige voetballers, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, zijn op zondag 1 maart van de partij tijdens de Open Talentendag van Almere City FC. Onder het toeziend oog van verschillende jeugdtrainers en enkele scouts werken zij zich in het zweet. Plezier staat voorop, maar daarnaast maken deze ‘Helden van Morgen’ ook kans om daadwerkelijk gescout te worden! 

In twee trainingssessies van anderhalf uur, verzorgd door Coerver Coaching, mogen de talentvolle spelers hun kunsten vertonen. Techniek, passen, schieten, conditie en omschakeling. Aan alle facetten van het voetbalspelletje wordt gedacht. En voor de doelmannen is er zelfs een apart programma opgesteld. Zij worden aan het werk gezet door keeperstrainer Jack Mangalie. 

Het fanatisme spat eraf bij de honderden deelnemers, die zich maar wat graag willen bewijzen. Gadegeslagen door een afvaardiging van onze jeugdtrainers wagen zij zich aan dribbels, passoefeningen en kleine wedstrijdjes. Tussendoor is er uiteraard ruimte voor ontspanning. Clubmascotte Ally de Aap zorgt voor een vrolijke noot en mag natuurlijk niet ontbreken op de teamfoto’s. 

Aan het eind van de middag krijgen alle deelnemers nog een ‘Helden van Morgen’-goodiebag mee, maar de vraag die bij de meeste talenten vooral leeft is: mag ik nog eens terugkomen? 

Dat zou zomaar kunnen! Alle deelnemers ontvangen daarover deze week bericht. De meest in het oog springende talenten worden uitgenodigd voor de tweede ronde. Daarin mogen zij hun kunsten nogmaals vertonen, maar ditmaal tijdens een oefenwedstrijd tegen onze om O11 of O12 (afhankelijk van de leeftijd).

Onze Ambassadeurs