Almere City FC contracteert Bart Meijers

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft de selectie versterkt met Bart Meijers.

De 22-jarige verdediger liep in de afgelopen weken al stage bij de ploeg van trainer Robert Molenaar en kreeg onder meer in de oefenwedstrijd tegen Al-Ahli de kans om zich te laten zien. Maandagmiddag zette hij zijn handtekening onder een eenjarig contract.


Meijers maakte op 24 februari 2017 zijn debuut in het betaald voetbal in het shirt van NAC Breda. Hij kwam vervolgens tot 26 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Brabanders. Afgelopen seizoen stond hij (op huurbasis) onder contract bij Helmond Sport, waar hij een vaste waarde was in de defensie. Inmiddels heeft Meijers dertien duels in de Eredivisie en 43 wedstrijden in de Eerste Divisie achter zijn naam staan. 


,,Ik ben ontzettend blij dat ik bij een club als Almere City FC kan tekenen”, reageert Meijers. ,,In de afgelopen weken heb ik een uitstekende indruk gekregen van de club. Er zit veel kwaliteit in de spelersgroep en de faciliteiten zijn goed verzorgd. Het plaatje klopt voor mij. Ik ben een centrale verdediger en ik weet dat er veel concurrentie is op die positie. Daar loop ik echter niet voor weg. Ik ben een gedreven jongen en ga met mijn teamgenoten de strijd aan om zoveel mogelijk minuten te maken.” 


Algemeen directeur John Bes: ,,Het is mooi om te zien dat Bart middels een stageperiode in zichzelf investeert. Hij heeft hier in de afgelopen weken een prima indruk gemaakt en was voor ons eigenlijk de missing link. Met zijn komst hebben we immers alle posities dubbel bezet, met spelers die kwalitatief aan elkaar gewaagd zijn.”

Onze Ambassadeurs