Ally de Aap zaterdag bij gratis show Kamp Seedorf

Geschreven door Redactie

Ally de Aap staat zaterdag weer op één podium met rapper Leafs.

Ally is zaterdag in de binnenstad te vinden bij de gratis show die Kamp Seedorf organiseert voor Almeerders. Leafs, Dopebwoy en Lil MG staan daar vanaf 16:00 uur voor de trap op het Forum. Het is de eerste ontmoeting tussen Ally en de rapper, sinds zijn concertreeks in november en december. 

Wethouder van Garderen onthult voorafgaand aan de show het permanente ontwerp van de trap. Deze trap is ontworpen door kunstenaarscollectief Kamp Seedorf. Oorspronkelijk was de trap een tijdelijk kunstwerk, bedoeld om de jongerencultuur van Almere zichtbaar te maken. Toen het tijdelijke kunstwerk werd verwijderd, waren velen teleurgesteld. Het was dé ALLY-trap geworden. Vandaar dat het gemeentebestuur dit kunstwerk nu voor altijd aan de Almeerse jeugd wil geven. 

De Almeerse jongerenbevolking groeit en zij vertegenwoordigen een belangrijk deel van de Almeerse inwoners (13.1%). Almere behoort tot de top 10 steden in Nederland en daar horen alle kenmerken van een stad bij. Daarom is het belangrijk om via dit soort uitingen de jongerencultuur zichtbaar te maken. Almere City FC lanceerde onlangs de campagne ‘Let’s Build This City’ om stad en club te verenigen tot een sterk merk.