Einde Jong Almere City FC in Tweede Divisie in zicht

Jong Almere City FC heeft zaterdag met 1-3 verloren van Excelsior Maassluis. Dit betekent dat de ploeg van Ivar van Dinteren vanmiddag officieel kan degraderen, indien Jong Sparta uit wint van HFC.

Lange tijd was de wedstrijd in het Yanmar Stadion niet om aan te zien. Het geduld van de toeschouwers werd een half uur lang op de proef gesteld. Redouan Omar Ouali opende het schuttersbal met een dreigende streep op keeper Mike Grim, die de bal knap overtikte. Vier minuten moet de sluitpost zich alsnog gewonnen geven. Vanuit de andere hoek pegelt verdediger Tobias Kleijweg de bal hard binnen.

Die achterstand verbaast niemand, want net zoals een week eerder tegen Kozakken Boys lijkt het gif uit de angel van de Jong-ploeg. De speldenprikjes van Jong Almere City FC zijn op één hand te tellen en komen pas na rust. Groot zijn de kansen wel: Rogier Benschop mag alleen op keeper Van Leeuwen af, maar wordt de toegang tot de goal ontzegd. En Mitchel Bergkamp heeft even later de gelijkmaker op de slof, maar mist van kleine afstand.

Sekou Sylla is twintig minuten voor tijd degene die het oordeel over City velt. Twee keer probeert hij vanuit gelijke hoek en gelijke stand de bal een peer te geven. Zijn eerste poging wordt nog door keeper Grim langs de kruising gekeken. Zijn identieke poging acht minuten later zwabbert echter op fraaie wijze de goal in.

De 0-3 laat niet lang op zich wachten en is de weerspiegeling van een periode, waarin Jong Almere City FC organisatorisch de sluizen open zet. Dat City alsnog een goaltje mee weet te pikken dankt het aan Tobias Kleijweg, die door een communicatiefout ook nog een eigen goal maakt.