Carnavalskraker in Breda

Geschreven door Redactie

Alaaf! Almere City FC maakt zich op voor een bruisend Avondje NAC. Op de vrijdag dat het carnavalsgedruis in alle hevigheid losbarst brengt de ploeg van trainer Ole Tobiasen een bezoek aan het Rat Verlegh Stadion. De missie is duidelijk: Drie punten veroveren, om vervolgens in polonaise terug te keren naar Almere. 

Onderlinge resultaten 

Almere City FC en NAC Breda hebben nog maar een korte geschiedenis met elkaar. In Breda stonden beide clubs vooralsnog slechts tweemaal tegenover elkaar. Die duels eindigden in een 3-1 nederlaag en een 1-1 gelijkspel. De Flevolanders azen dus nog op de eerste zege in ‘Kielegat’. 

Zege in Almere 

Eerder dit seizoen was de formatie van Tobiasen – destijds nog getraind door Robert Molenaar – wel succesvol tegen NAC. In het Yanmar Stadion werden de Bredanaars met 1-0 verslagen. Youri Loen nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. 

Eerste clash 

De eerste ontmoeting tussen beide clubs dateert van 11 november 2008. Destijds kwam NAC – getraind door Robert Maaskant – in de strijd om de KNVB Beker op bezoek in de Flevopolder. Het zinderende duel werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen door de gasten. Vlak voor tijd scoorde Matthew Amoah het enige doelpunt van de wedstrijd. 

NAC in vorm 

NAC Breda en Almere City ontlopen elkaar dit seizoen niet zoveel. De opponent van vrijdagavond is momenteel terug te vinden op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft vier punten meer dan City. De Brabanders wonnen de eerste periodetitel, maar kenden daarna een mindere fase van het seizoen. Na de komst van Peter Hybala als nieuwe trainer zit er weer een stijgende lijn in de prestaties van NAC. In de kwartfinale van de KNVB Beker werd AZ verslagen, terwijl de ‘ratten’ – zoals de bijnaam van de club luidt – afgelopen maandag met 2-4 te sterk waren voor Jong Ajax.