Damian van Bruggen keert na elf jaar terug in Almere

Geschreven door Redactie
Damian van Bruggen keert na elf jaar terug in Almere Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Damian van Bruggen is de volgende versterking voor Almere City FC deze zomer. De 26-jarige centrale verdediger tekent een contract voor twee jaar. Het betekent een terugkeer bij de club waar Van Bruggen meer dan tien jaar geleden al in de jeugd speelde.

Op achtjarige leeftijd kwam de verdediger voor het eerst de jeugd van Almere City FC binnen, nadat hij zijn eerste voetbalstapjes had gezet bij buurtgenoot SC Buitenboys. In 2011 ging Van Bruggen, inmiddels 15 jaar, naar Ajax toe. In het Jong-elftal van die club maakte hij drie jaar later zijn debuut in het betaald voetbal.

Na een overstap naar Jong PSV kwam Van Bruggen bij VVV-Venlo terecht, eerst op huurbasis en later ook onder contract. Met 147 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal in de benen koos hij begin 2020 voor een buitenlands avontuur, eerst bij de Kroatische clubs Inter Zaprešić en Slaven Balupo en vervolgens in buurland Slovenië bij topclub NK Olimpija. Na in totaal 80 wedstrijden bij deze clubs verlaat hij Oost-Europa en strijkt hij na elf jaar opnieuw in Almere neer – nu als ervaren prof.

Van Bruggen doorliep naast zijn internationale loopbaan ook vanaf zijn zestiende alle vertegenwoordigende elftallen tot aan Jong Oranje.

Damian van Bruggen: ,,Het voelt vertrouwd om hier terug te keren, alhoewel de club op veel vlakken onherkenbaar is. Er is zoveel ten goede veranderd met onder andere de faciliteiten en het stadion. De club heeft een plan en een ambitie en dat spreekt mij erg aan. Er staat hier iets moois te gebeuren en het is fijn terug te zijn.”

Johan Hansma: ,,Wij zijn al lange tijd in de markt voor een centrale verdediger en zijn zeer verheugd dat we Damian terug kunnen halen naar de club die aan de wieg stond van zijn voetballoopbaan. Damian is een leider in de verdediging en neemt jarenlange ervaring mee op hoog niveau in binnen- en buitenland.”
Onze Ambassadeurs