Hart For Her® in actie voor de Hartstichting

Geschreven door Redactie

Vrouwen hebben vaker vernauwingen in de allerkleinste vaatjes van het hart. Ze hebben wel klachten, maar de cardioloog kan de problemen bij een hartonderzoek niet zo goed in beeld krijgen. Ook afwijkingen in de allerkleinste vaatjes kunnen serieuze klachten veroorzaken.

Gezond eten, regelmatig ontspannen en bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Hart For Her® biedt voor vrouwen een passende oplossing.


Samen maken we vrouwenharten sterker! 

Bewegen helpt om stress te verminderen

Door lekker bezig te zijn, maak je je hoofd leeg. Je voelt je daarna fitter en energieker. Bovendien slaap je beter. Door regelmatig te bewegen blijft je gewicht op peil en gaat je bloeddruk omlaag. Ook verbeter de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren. De norm van de Gezondheidsraad stelt dat volwassenen minstens 2 keer per week activiteiten moeten doen die spieren en botten versterken.


Bewegen in eigen tempo met eigen doel  

“En dat is wat wij vrouwen bij hart for her ® bieden,” aldus eigenaar Annelies Steinmeier van de hart for her ® club Almere: “Een 30 minutes women only workout die voor iedere vrouw, ongeacht conditie en gewicht, haalbaar is. Ook vrouwen die te maken hebben met o.a. hart- en vaatproblemen of diabetes kunnen bij ons sporten. Samen stellen we een persoonlijk plan op en zorgen we met persoonlijke begeleiding dat vrouwen met veel plezier komen sporten.”


Bewegen voor het goede doel  

Met 36 clubs door het hele land biedt hart for her ® een unieke aanbod: vrouwen kunnen vanaf half September tot half Oktober tot 3 keer de gemoedelijke sfeer proeven en ervaren hoe goed de workout is voor slechts 10 euro. Met een leuke stempelactie kunnen ze door te sporten een cadeautje ontvangen en ook nog een donatie van 10 euro aan de Hartstichting verdienen. Annelies: “hart for her ® is een gezellige club waar altijd wel iets leuks te doen is. Per deelnemer doneren wij 10 euro aan de Hartstichting. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen. En dat ondersteunen wij van harte. Het vrouwenhart is immers ‘hart’ nodig.”


Meer info of aanmelden? Kijk op de website of mail naar anneliessteinmeier@hartforher.nl. Je kunt ook even binnen lopen bij de hart for her ® club aan het Freyjaplantsoen 1 in Almere Poort. 

Onze Ambassadeurs