Waarom is eiwit belangrijk voor de groei van kinderen?

Een uitgebalanceerde en voedzame voeding speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van een kind.

De kleine peuters hebben de neiging om zeer selectief te zijn als het gaat om voedsel dat de cruciale componenten van hun voedingsbehoeften zou kunnen missen. Het is daarom erg belangrijk om te zorgen voor een substantiële inname van voedingsstoffen voor een goede groei en ontwikkeling van een kind, dat verder kan worden voorzien van gewenste melkpoeders of supplementen.

Tijdens de groei jaren van het leven van een kind, dragen sommige voedingsstoffen meer gewicht dan andere, zoals die van eiwitten. Probeer je kind vanaf de eerste jaren zelf zoveel mogelijk aan lichaamsbeweging te doen. Activiteiten zoals - dansen, schaatsen, fietsen, zwemmen, enz. zullen hen niet alleen helpen om fysiek maar ook mentaal te groeien.

Vanaf de eerste jaren van de kindertijd tot de adolescentie voeden eiwitten de fysieke en mentale groei van een kind, wat leidt tot een sterker lichaam en geest. Eiwit is een cruciaal onderdeel omdat het verantwoordelijk is voor de opbouw van weefsels zoals spieren, huid en botten. Kinderen hebben tijdens hun kindertijd meer eiwitten nodig dan op enig ander moment in hun leven. Zoals voorgesteld door de National Academies of Science, zouden 1-3-jarigen minstens 13 gram per dag moeten krijgen, 4-8-jarigen zouden minstens 19 gram per dag moeten krijgen en 9-13-jarigen zouden minstens 34 gram per dag, zegt Yashna Garg, CMO E-Commerce, ZeoNutra. Hier zijn een paar dingen die ze voorstelt om op te focussen in de ontwikkelingsjaren van jouw kind.

Het opnemen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten is ook erg essentieel. Probeer olijven, noten, avocado's en zeevruchten toe te voegen die essentiële vetzuren en vitamine E leveren. De beste resultaten worden verkregen door alleen het melkpoeder in de melk te consumeren zonder extra suikers. De verbinding heeft klinisch de ideale hoeveelheid zoetheid voor inname door de kinderen om hen te helpen goed te groeien.

Kinderen hebben tegenwoordig veel contact met elektronische gadgets, wat de ontwikkeling van de hersenen beperkt en ook de lethargie in hen verhoogt. Er wordt gesuggereerd om ze te volgen in hersenkrakeractiviteiten en het lezen van boeken.