Almere City FC treft Stijn Meijer bij Excelsior

Geschreven door Redactie

Na de zwaarbevochten 1-0 zege op FC Volendam gaat Almere City FC aanstaande vrijdag op bezoek bij Excelsior.

De ploeg van trainer Robert Molenaar gaat in het Van Donge & De Roo Stadion op zoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen.  

De Flevolanders wisten afgelopen weekend dankzij een doelpunt van Shayon Harrison met 1-0 te winnen van FC Volendam. Daarmee werd de zevende competitie thuiszege op rij geboekt. Met dank aan Joshua Smits, die een uitstekende wedstrijd keepte en zijn doel voor het eerst dit seizoen schoon hield. 

De tegenstander van vrijdag – Excelsior – kon de koppositie ruiken, maar in het duel met Go Ahead Eagles zorgde een laat doelpunt van de thuisploeg voor een 2-2 eindstand. De degradant van afgelopen jaar is het seizoen aardig begonnen met tien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Bovendien wisten de Kralingers de eerste thuisduels van het seizoen allemaal winnend af te sluiten. 

Historie 

Almere City FC en Excelsior stonden voor het laatst tegenover elkaar op 31 maart 2014. De FC wist toen in het eigen stadion met 1-0 te winnen, door een doelpunt van Vincent Janssen. De enige huidige selectiespeler die daar nog bij was, is Agil Etemadi. 

Kijken we naar de hele geschiedenis tussen beide clubs, dan spreken de cijfers in het voordeel van de Rotterdammers. In tien ontmoetingen wist City twee keer te winnen, tweemaal werd het gelijk en zes keer ging Excelsior aan de haal met de volle buit.De ploeg van Robert Molenaar moet vooral waken voor Ahmad Mendes Moreira en Jeffry Fortes. De twee kralingers waren betrokken bij acht van de negen gemaakte doelpunten. Bij de Almeerders is Shayon Harrison goed in vorm. Buiten het feit dat de Engelse aanvaller met zijn acties het publiek vermaakt, was hij in de laatste twee wedstrijden trefzeker. 

Nick Venema 

In de Maasstad kan City weer beschikken over Nick Venema. De huurling van FC Utrecht kon wegens een schorsing en de interlands met Oranje O20 afgelopen weekend niet in actie komen. Bij zijn debuut voor Almere City was de spits direct trefzeker. Helaas was zijn doelpunt bij Jong Ajax niet voldoende voor een resultaat. De aanvaller weet overigens hoe het is om te scoren tegen Excelsior. Vorig seizoen was hij in de Eredivisie namens FC Utrecht ook trefzeker tegen de Kralingers. 

Stijn Meijer 

Een speler bij de Rotterdammers met een Almere City FC verleden is natuurlijk Stijn Meijer. De spits maakte anderhalve week geleden de overstap naar Excelsior. Hij was vorig jaar goed voor zes goals en vijf assists. Dit seizoen kwam Meijer alleen in de voorbereiding in actie voor de hoofdmacht en maakte hij nog minuten in Jong Almere City. In het duel met ONS Sneek produceerde Meijer een hattrick.

Onze Ambassadeurs