Almere City FC ondermijnt Roda JC opnieuw

Geschreven door Redactie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Almere City FC heeft goede zaken gedaan op vrijdagavond. In het eigen Yanmar Stadion wint de ploeg met 2-1 van hoogvlieger Roda JC en daarmee houdt het een unieke reeks tegen de Limburgers in stand.

Zes van de laatste zeven wedstrijden weet Roda JC aan de vooravond van het duel tegen Almere City FC niet van de Almeerders te winnen. De cijfers liegen er niet om. Alleen het duel vorig seizoen in het Yanmar Stadion ging verloren. Verdediger Thomas Poll -scoren doet hij niet vaak- zorgt ervoor dat het zeven-uit-acht wordt. Met een vernuftige halve omhaal delft hij vijf minuten voor tijd de driepunter voor Almere City FC: 2-1.

Anthony Limbombe ontbreekt op vrijdagavond. In wat notabene een primeur had moeten zijn. Als de oudere Limbombe niet tegen een kwetsuur aan was gelopen, dan had hij deze vrijdagavond lijnrecht tegenover zijn broertje Brian gestaan. De Battle of the Limbombes moet daarom nog even in de ijskast tot de return eind februari.

Andere spelers moeten vrijdagavond de kar trekken en doen dat in stijl. De muziek mag op standje luid wanneer Marcelencio Esajas na dik een kwartier de bal verovert op het middenveld en struikelend de bal bij Jeredy Hilterman aflevert. De Surinaams international houdt het overzicht en zet Lance Duijvestijn vrij voor de goal. Hij krijgt van keeper Moritz Nicolas twee pogingen toebedeeld. De tweede keer is het raak.

De voorsprong is van korte duur. Twee minuten later valt een hoge bal over alles en iedereen heen, waardoor Ted van den Pavert vrij in kan koppen. Het kan echter niet verbloemen dat Almere City FC dreigender is en in de tweede helft nog opgelegde kansen krijgt om de voorsprong weer te pakken. Zo schampt een bal van Hamdi Akujobi het zijnet en verdient een wereldpass van Álvaro Peña een bekroning. Ontvanger Duijvestijn lepelt het balletje echter net naast het doel van Nicolas.

Ook in de tweede helft gaat het spel op en neer, maar ook nu neemt Almere City FC gaandeweg de overhand. Almere City FC countert snel wanneer een zacht kopballetje van een Roda JC-aanvaller in de handen van Nordin Bakker verdwijnt. De tegenstoot wordt echter niet goed uitgespeeld door het duo Duijvestijn-Hilterman, waardoor de aanval geneutraliseerd wordt. Theo Barbet kopt een half uur voor tijd uit een corner krachtig in, maar doelman Nicolas redt op de lijn.

Thomas Poll maakt kort voor tijd aan alle Roda JC-aspiraties in het Yanmar Stadion een einde. Nadat Damian van Bruggen van dichtbij op het Limburgse doel knalt, valt de rebound halfhoog voor de hoogblonde verdediger. Zijn halve omhaal laat in stijl het net krullen.

En zo zijn we bijna aan het einde gekomen van de eerste periode. Almere City FC speelt volgende week uit bij Jong FC Utrecht om het eerste kwartaal af te sluiten. Op 14 oktober speelt de ploeg vervolgens thuis in het Yanmar Stadion tegen Jong Ajax om de tweede periode te openen. Kaarten voor die wedstrijd zijn reeds in de verkoop via de ticketing portal.
Onze Ambassadeurs