Almere City FC geeft Aninkora eerste profcontract 19 mei 2019

Geschreven door Redactie

Kenneth Aninkora heeft zijn eerste profcontract getekend. De aanvaller, die afgelopen seizoen voornamelijk minuten maakte in het beloftenelftal, tekent een overeenkomst voor twee seizoenen.


Aninkora begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van SV Diemen. In 2007 werd hij opgepikt door Ajax, om in 2014 de overstap te maken naar AFC. Hij doorliep drie jaar lang de jeugdelftallen van de Amsterdamsche voor hij in 2017 werd overgenomen door Almere City FC. Hij zat hier twee jaar lang in de selectie van Jong, maar speelde lang niet alles door een hardnekkige blessure. 


In februari van dit jaar maakte hij zijn rentree en in totaal kwam hij dit seizoen tot negen wedstrijden. In deze duels wist hij drie keer te scoren en een assist te geven. De 20-jarige Aninkora werd als een resultaat beloond met twee invalbeurten bij het eerste elftal. 


Technisch directeur Robert Maaskant van Almere City FC ziet in Aninkora een waardevolle toevoeging aan de selectie. ,,Kenneth is een zeer gedreven speler die veel creativiteit bezit en zich ondanks tegenslag snel weer naar boven wist te knokken. Hij gaat zelf bepalen hoever hij in de voetballerij gaat komen.’’ 


De aanvaller zelf is trots. ,,Ik voel me geweldig, hier doe je het voor. Het is een beetje een cliché, maar het is een jongensdroom die uitkomt. Ik denk dat ik een toevoeging kan zijn voor de eerste selectie. Ik wil aankomend seizoen topfit worden en laten zien dat ik van waarde ben.’’

Onze Ambassadeurs