Almere City O19 na dubbele stunt klaar voor NAC

Geschreven door Redactie

Almere City O19 heeft zich in de afgelopen weken ontpopt tot een heuse reuzendoder.

De ploeg van trainer Tim Bakens, die dit seizoen debuteert in de Eredivisie, zorgde voor twee daverende verrassingen door achtereenvolgens topploegen PSV en Ajax te verslaan. Zaterdag wacht voor de jeugdequipe een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. 

De Flevolanders kenden een moeizame start van de competitie, maar lijken inmiddels hun draai gevonden te hebben. Twee weken geleden werd lijstaanvoerder PSV op knappe wijze met 3-2 verslagen. Een resultaat dat extra spectaculair was, omdat de koploper tot dat moment nog geen enkel punt had verspeeld. 

Het fraaie resultaat gaf een extra ‘boost’ aan de Flevolandse brigade. En dat was een week later nog steeds duidelijk merkbaar. Op sportpark De Toekomst was Ajax O19 de tweede topclub die door de Almeerders aan de zegekar werd gebonden. Een zege die ronduit spectaculair genoemd mocht worden. De nummer drie van de ranglijst werd immers met duidelijke cijfers aan de kant gezet (1-4!). En misschien nog wel belangrijker, het spel zag er het overgrote deel van de wedstrijd bijzonder verzorgd uit. Ayouba Kosiah (2), Riley Reemnet en Aaron Agbomson waren in Amsterdam trefzeker. 

,,De euforie na afloop was natuurlijk groot”, vertelt Bakens. ,,We mogen met recht trots zijn op dit resultaat. Ik heb ook enorm genoten van de manier waarop mijn spelers de doelpunten met elkaar vierden. Dat geeft aan dat het met de teamspirit meer dan goed zit.” 

Door de twee even knappe als verrassende overwinningen kan Almere City O19 nadrukkelijk omhoog kijken. De ploeg staat weliswaar nog dertiende, maar heeft inmiddels zeven clubs in het vizier die maximaal drie punten meer hebben. Een plek bij de beste acht is vereist om handhaving in de Eredivisie af te dwingen. Er resteren nog vijf duels om die ambitie waar te maken. 

,,Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Het wordt harstikke zwaar, maar is mogelijk”, blijft Bakens realistisch. Hij benadrukt dat zijn ploeg wekelijks de volle focus moet hebben. ,,We mogen geen enkel duel te lichtzinnig opvatten. Ook niet na deze twee fantastische resultaten. Iedere wedstrijd in de Eredivisie is zwaar en telkens zullen we vol gas moeten geven.” 

Zaterdagochtend om 11.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen directe concurrent NAC Breda op het programma. ,,Tegen PSV en Ajax konden we iets meer vanuit de reactie spelen. Ik verwacht dat we tegen NAC meer het spel zullen moeten maken. We kijken er in ieder geval naar uit om ook deze mooie wedstrijd weer te mogen spelen”, besluit Bakens.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.