Almere City FC wint oefenduel van FC Utrecht

Geschreven door Redactie

Een mengelmoes van beloften- en eerste elftalspelers van Almere City FC  heeft vandaag met 3-2 gewonnen van eenzelfde soort formatie van FC Utrecht.  

De wedstrijd is bedoeld als een oefenduel. De twee ploegen geven elkaar de ruimte en laten elkaar voetballen. Het zorgt voor een wedstrijd met een hoge amusementswaarde. City begint goed aan de wedstrijd en komt al in vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een geniepige vrije trap van Anass Ahannach wordt rechts van de muur laag ingeschoten en verrast de Deense keeper David Jensen. 

De Utrechters komen beter in de wedstrijd met de eerste grote kans voor spits Adrian Dalmau. Hij krijgt een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar hij schuift de bal net naast het doel van Timo Plattel. Het geeft de Flevolanders een kans om uit te lopen. Een schot van Faris Hammouti wordt in eerste instantie gepareerd door keeper Jensen, maar Zimmerman is er snel bij om de keeper alsnog te verschalken. 

Na de thee komt Almere City FC geweldig uit de kleedkamer. In de eerste minuut na rust tekent Kenneth Aninkora voor de 3-0. Twee minuten daarna is het verschil alweer te niet gedaan. De ploeg van John van den Brom krijgt een penalty na een overtreding op Bahebeck. Cerny legt aan en weet FC Utrecht op 3-1 te zetten. De Utrechters ruiken bloed en gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Spits Bahebeck wordt diep gestuurd en krijgt een goede kans, maar vindt Plattel op zijn weg. 

Na de kansen van de tegenpartij laat de ploeg uit de polder weer van zich horen. Ahannach krijgt via een goede individuele actie kans om de voorsprong uit te breiden maar hij stuit op de stelten van Jensen. De laatste twintig minuten komt FC Utrecht terug in de wedstrijd via Odysseus Velanas. Laatstgenoemde vergeet kort voor tijd de gelijkmaker achter keeper Plattel te plaatsen, waardoor Almere City FC met 3-2 van de sparringpartner wint. 

Foto: Orange Pictures

Onze krant nog niet ontvangen?