Smits: ‘Waardering van de supporters voelt goed’

Geschreven door Redactie

Doelman Joshua Smits werd na afloop van de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam verkozen tot ‘Man of the Match’.

''Het is natuurlijk lekker om de nul te houden. De waardering die ik van de supporters krijg voelt al helemaal goed. Daar doe je het voor”, zei de goalie na afloop. 

De geboren Nijmegenaar was zich na laatste fluitsignaal bewust van het feit dat hij een sterke wedstrijd had gekeept. ,,Ik zeg dat eigenlijk niet graag over mezelf, maar ik heb inderdaad wel genoeg ballen gepakt om de 1-0 over de streep te trekken. Sommige reddingen lijken misschien moeilijker dan ze zijn, maar het is vaak een kwestie van technisch goed staan. Dat lukte en uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk dat je de ballen uit het doel houdt.’’ 

‘Draak van een wedstrijd’ 

Er was zondagmiddag met regelmaat sprake van een Volendamse schiettent, maar Smits kwam telkens als winnaar uit de strijd. ,,Ik heb weleens minder drukke middagen gehad, ja”, lacht de 26-jarige keeper. ,,Eigenlijk was het van onze kant een draak van een wedstrijd. We kwamen geen moment aan voetballen toe. Veel van onze jongens hebben wel enorm veel energie verbruikt. Ik wil ook een compliment maken aan de mannen voor mij. Als je ziet hoeveel ballen Radinio en Damon hebben weggewerkt… Ik doe het natuurlijk niet alleen. Als team moeten we in de volgende wedstrijd echter beter voor de dag komen.’’ 

‘Zit lekker in mijn vel’ 

Tot de laatste seconde bleef het zondag spannend in het Yanmar Stadion. ,,Ik ben blijven schreeuwen, om iedereen wakker te houden. Na de zure nederlaag van vorige week, was wel duidelijk dat zo’n scenario ons niet meer mocht overkomen. Uiteindelijk moeten we blij zijn dat we de zege over de streep hebben getrokken, want je moet eerlijk zijn, het had ook de andere kant op kunnen vallen’’, aldus Smits, die naar eigen zeggen lekker in zijn vel zit. ,,Ik heb de afgelopen twee jaar met mijn blessures een moeilijke tijd gehad, maar nu gaat het gelukkig weer goed. Hoe meer wedstrijden ik speel, hoe beter ik mij voel.” 

Over slechts vijf dagen wacht alweer de volgende test, als de equipe van Robert Molenaar op bezoek gaat bij het gedegradeerde Excelsior. De volgende thuiswedstrijd is een week later, tegen Jong AZ. Kaarten voor die duels bestel je hier.


Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro