City FC wint in slotfase van Jong PSV

Geschreven door Redactie

De profs van Almere City FC hebben de laatste competitiewedstrijd van 2020 in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen.

De ploeg van trainer Ole Tobiasen pakte door een treffer van Elias Sörensen in de slotfase tegen Jong PSV de winst: 1-2. Bij de rust stond de thuisploeg nog met 1-0 voor in Eindhoven.

De PSV-talenten kwamen al snel op voorsprong. Aanvaller Fode Fofana prikte in de vierde minuut van dichtbij vanuit een scrimmage de 1-0 binnen voor de Eindhovenaren. 

In de 72e minuut levert het offensief van de Almeerders eindelijk rendement op. Thomas Verheijdt knikt een voorzet van Thibaut Lesquoy onberispelijk binnen: 1-1. Ver in blessuretijd kroont Elias Sörensen zich met een hard schot in de kruising tot matchwinner: 1-2.

Almere City sluit het kalenderjaar 2020 af met de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie naar de eredivisie. De volgende competitiewedstrijd spelen de Almeerders op zaterdag 2 januari. Dan is in het Yanmar stadion De Graafschap de tegenstander.

Fotograaf: Ron Baltus