O21 traint voor het eerst, met ‘positieve energie’ Maduro

Geschreven door Redactie

De bal rolt weer nabij het Yanmar Stadion. Het eerste elftal laat weliswaar nog even op zich wachten, de Onder 21 is begonnen met de voorbereiding op het aanstaande Eredivisieseizoen van de ploeg. En dat onder de opvallende hoofdtrainer Hedwiges Maduro.

,,En dat bevalt prima’’, aldus de voormalig international. ,,Ik heb natuurlijk maanden de tijd gehad om hier naar toe te werken, maar het voelt fantastisch. Ik keek er naar uit en steek er positieve energie in. Het is wel allemaal nieuw, want ik ben hier voor het eerst hoofdtrainer. Ik ben dus verantwoordelijk voor de groep en moet veel communiceren met bijvoorbeeld de directeur, het hoofd jeugdopleiding en de mensen hier op het veld.’’

Een rustige eerste training is er onder de oud-voetballer van onder meer Ajax, Valencia CF en FC Groningen niet bij. ,,Ik wil meteen aanpakken. Op dag één kun je laten zien hoe je wil trainen’’ maakt Maduro duidelijk. ,,Deze jongens staan op de drempel van het profvoetbal. Ze komen hier niet zomaar trainen om te pingelen, maar ze moeten nadenken: ‘wat heb ik gedaan, hoe kan ik beter worden’.’’

Gelukkig lijkt de insteek van de nieuwe hoofdtrainer ook bij spelers in de smaak te vallen. ,,Het ging lekker voor een eerste training’’ vindt speler Riley Reemnet. ,,De trainer is relaxed, hij treedt op wanneer het moet. En hij houdt van intensief trainen, niet lang, als het maar goed is.’’ Ook is Reemnet blij weer een balletje te mogen trappen. ,,We hebben natuurlijk lang thuisgezeten maar wel individueel getraind en kregen daar ook trainingsschema’s voor, maar dit is de eerste keer dat we weer op het veld staan.’’

Zijn kersverse hoofdtrainer heeft het vak in ieder geval kunnen afkijken van één van Nederlands beste trainers, de huidige bondscoach. ,,Ja, ik heb bij Ajax en Valencia veel geleerd van Ronald Koeman. Daarnaast ben ik analist geweest FOX Sports en van het veelvuldig analyseren van voetbalwedstrijden leer ik ook veel’’ zegt de gedreven Hedwiges Maduro.

Onze Ambassadeurs