BV Almere start in eredivisie badminton met overwinning

Geschreven door Badmintonvereniging Almere

Het eerste duel van AviAir Almere is met winst afgesloten. Tijdens de kick-off, in DEGIRO-hal van BC Duinwijck in Haarlem, werd Le Credit Sportif VELO met 5-3 verslagen. 

Eenvoudig ging het allerminst. Er werden vier “3-setters” gespeeld, die gelijk over de teams werden verdeeld, alvorens de winst de winst werd binnen gesleept.

De eerste 2 partijen in de dubbel gingen verloren maar de 4 in het enkel werden in winst omgezet. Dat betekende een 4-2 tussenstand in Almeers voordeel. De beide mixpartijen werden over de beide ploegen verdeeld en dat betekende een 5-3 overwinning voor BV Almere op de 12-voudig landskampioen.

Dave Khodabux heeft zijn racket aan de wilgen gehangen als wedstrijdspeler en heeft het stokje overgenomen van Erik Staats. Altijd fijn om met een overwinning te beginnen. Goed nieuws is ook dat Ilse Vaessen terug is van een blessure. Naar verwachting zullen Manon Sibbald en Sebastiaan Li in de loop van het seizoen terugkeren in het elitekorps van Dave. Voor Madouc Linders zal het herstel helaas langer gaan duren.
Zaterdag 14 september om 19.00 uur staat de wedstrijd in en tegen Amersfoort op het programma.

Het complete wedstrijd verslag is te lezen op via deze link. 

Onze Ambassadeurs